Blogg och nyheter

Snart börjar semestern och det är så underbart, man har den där fantastiska känslan i kroppen och man känner sig fri för en stund.

Mina tankar

19.06.2022

Min sambo fångade mig på bild när jag var inne i mina egna tankar idag.
Då kan man undra hur mina tankar påverkar hur jag agerar i mitt liv?
Det finns ett mycket tänkvärt citat av

Mahatma Gandhi
"En person är bara en produkt av sina tankar. Vad hon tror, blir hon"

Det här är jätte intressant tycker jag, men vad innebär det?...

Att göra förändringar och skapa något nytt kan vara en stor utmaning. Att då få hjälp av en coach kan vara till stor hjälp. I samtal med coachen får du hjälp med att se hur du kan ta dig an dina utmaningar. Du får hjälp att fokusera på det positiva och vilka möjligheter du har. Utav detta får du motivation...

Har du en tanke eller dröm om hur du vill att ditt liv ska vara? Men när du tänker på det vet du inte hur du skall ta dig dit?

För mig är dessa ord och användandet av dem en viktig del i mitt arbete. Att ställa frågor som börjar med Vem, Vad, Hur, När eller Vilka skapar nya tankar hos den jag talar med och hen får fundera runt ämnet. Inom coachingen kallar vi dessa frågor "kraftfulla frågor" och dem ingår som en del i coachingens grunder.
...

Många talar om självledarskap och att vi skall leda oss själva och ta eget ansvar och till stor del tänker, agerar och beter vi oss redan så här. Men vad innebär det?

Mental träning har blivit en viktig del i att lyckas uppnå sina önskade resultat. Vi vet sedan länge att piloter och elitidrottare använder sig av mental träning. Att fokusera på hela människan både det fysiska och det mentala är en förutsättning för dem att lyckas. I läkartidningen kan man nu läsa att även kirurger ser fördelar med mental träning...