Kurs sorgebearbetning

Jag erbjuder kurser enligt Programmet för sorgbearbetning™, som är ett konkret handlingsprogram för känslomässig läkning. Genom programmet lär du dig en metod för att hantera sorger som du bär med dig i livet.

Metoden har hjälpt människor att bearbeta sin sorg och därigenom försonas med sig själva och sina erfarenheter, utan att fastna i smärtsamma minnen. Programmet ger dig kunskap i hur du kan bearbeta din sorg efter dödsfall, separationer och andra typer av förluster så att du kan leva ditt liv fullt ut.

Egen sorgebearbetning - enskilda samtal

Under första samtalet går vi igenom kursupplägget och vi påbörjar din sorgebearbetning. 

Under kursen genomför du ditt eget sorgearbete, och jag som handledare förmedlar kunskap, ger instruktioner och erbjuder stöd så att du kan genomföra din bearbetning. Under kursen tar vi reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt.

En hemuppgift delas ut vid varje tillfälle som tar ca 1 timma att utföra.

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 1 timma per vecka under 8 veckor, plus ytterligare ca 1 timma för hemuppgifter per vecka.

Start: Enligt överenskommelse.

Plats: Enligt överenskommelse (digitalt eller fysiskt möte) 

Kurslitteratur: Boken Sorgebearbetning (James & Friedman) ingår i kursavgiften samt kursmaterial.

Avgift: 5 700 kr (inkl. moms för privatpersoner, exkl. moms för företagskunder). Finns möjlighet att dela upp avgiften på två fakturor.

Sorgebearbetning - i grupp

Vid första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra, därefter går vi igenom kursupplägget och delar ut kursmaterial. 

Resterande kurstillfällen har följande upplägg:

Vi träffas i stor grupp och går igenom dagens arbete och sedan sitter vi i smågrupper och genomför arbete tillsammans för att ge trygghet och mer tid för varje individ. Du genomför ditt sorgearbete med hjälp av mig som handledare samt i diskussioner i grupp. Under kursen tar vi reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt. 

En hemuppgift delas ut vid varje tillfälle som tar ca 1 timma att utföra. 

Fikapaus med fika ingår.   

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 2 timmar under 8 veckor, plus ytterligare ca 1 timma för hemuppgifter per vecka. Möte nr 6 tar ca 2,5 timmar.

Start: Startar då det finns minst 3 anmälda deltagare

Plats: Kursen hålls i lokal i Kungälv/Stenungsundsområdet.

Gruppstorlek: Max 12 deltagare. 

Kurslitteratur: Boken Sorgebearbetning (James & Friedman) ingår i kursavgiften samt kursmaterial.

Avgift: 5 200 kr (inkl. moms för privatpersoner, exkl. moms för företagskunder). Finns möjlighet att dela upp avgiften på två fakturor.