Självledarskap

15.02.2022

Självledarskap

Många talar om självledarskap och att vi skall leda oss själva och ta eget ansvar och till stor del tänker, agerar och beter vi oss redan så här. Men vad innebär det?

För mig innebär självledarskap att vi får en ökad förståelse för oss själva och vår omgivning, dvs en ökad medvetenhet. Detta gör att vi tar bättre beslut och gör bättre val.

Grunden i självledarskap är att vi behöver få förståelse för vem vi är, hur vi fungerar och vad det är som motiverar oss och hur vi hanterar olika situationer. Att få insikt i hur vi tänker, agerar och beter oss helt enkelt.

Att sedan identifiera det vi är bra på för att fokusera på dessa delar, hitta kraft och motivation i det och använda sig av vetskapen och förmågan för att skapa framgång. Att reflektera över saker som har hänt, möten vi haft är en viktig del i utvecklingen. Fundera över vad som gick bra och vad som går att lära av det för att använda sig av dessa insikter framåt.

Fundera på och identifiera vart vi är påväg. Vad är målet och hur kommer vi dit? Så viktigt att ha med målet för att veta vilken väg man ska ta.
Tänk dig att du skall åka till en stad i södra Europa men inte till vilken. Du bara sätter dig i bilen utan att veta vilken väg du skall ta eller ens vart du ska, du bara kör på måfå. Vad hamnar du då, och hur lång tid tar resan? Tar du fram kartan och sedan bestämmer rutt med mål och delmål för att sedan följa vägen dit blir din resa mycket lättare och allt blir tydligt för dig.

Att fundera över och jobba med dessa delar ger dig möjlighet att nå dit du vill. Du själv ser till att bli den person du vill vara och att du hamnar på platser i livet som är rätt för dig.
Att ta hjälp av en coach i detta läge för att identifiera de rätta svaren och den rätta vägen kan vara till stor hjälp. Behöver du någon att tala med om dessa frågeställningar så är du välkommen att kontakta mig för ett samtal.

Varmt Välkommen!

Anna J